ULTIMA ORA! Kovesi, la un pas de revocare. Iohannis e obligat să o demită pe şefa DNA. Curtea i-a dat dreptate lui Tudorel Toader

0
5056

Curtea Constituţională (CCR) a stabilit că există un conflict juridic de natură constituţională între preşedintele Klaus Iohannis şi Guvern, după ce şeful statului a refuzat să o revoce pe Laura Codruţa Kovesi la propunerea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader. CCR a dat dreptate Guvernului, deci Iohannis va fi obligat să o demită pe şefa DNA.

„Iohannis devine un simplu semnatar. E obligat să semneze tot ce decide ministrul politic al Justiţiei“

Judecătorul Cristi Danileţ, la Digi 24: Sunt surpins de decizia CCR. După părerea mea, ministrul Justiţiei are un rol fundamental la numirea procurorilor şefi, nu la revocare. Sper ca decizia CCR să detalieze toate aceste aspecte. Motivarea deciziei este foarte importantă, o aşteptăm. Asistăm la o deplasare a procurorilor către Executiv. Prin aceasăt decizia a CCR se regândeşte statutul procurorilor în România. CSM nu mai are niciun cuvânt de spus.

CCR a decis că preşedintele Klaus Iohannis este obligat să o revoce pe şefa DNA la propunerea minsitrului Justiţiei. Astfel, Curtea a dat dreptate Guvernului.

Iniţial, CCR a dezbătut sesizarea Guvernului în 10 mai. La acel termen, consilierul prezidenţial Simina Tănăsescu a arătat că Tudorel Toader una spunea ca judecător CCR, în 2008, şi cu totul alta susţine acum, ca ministru al Justiţiei.

Loading...