Uite ce minunăție de casă a renovat medicul cardiolog Albu! VIDEO

0
7464

Atunci când nu face intervenții complicate pe cord, cunoscutul medic cardiolog Marian Albu, de la Spitalul Județean de Urgență Ploiești, își pune în practică pasiunile. Acesta a adus de la Secăria la Plopu o casă veche tradițională, a restaurat-o și atunci când are puțin timp liber preferă să se retragă aici împreună cu familia.

Medicul a adus elemente din structura casei, adică tot ce a putut salva din locuința veche de 100 de ani, și aici, într-un spațiu superb din satul Hârsa, a început montarea. Casa a fost și decorată ca acum 100 de ani, medicul aducând aici o mulțime de obiecte vechi artizanale: icoane, gherghefuri, costume naționale, obiecte de lemn sculptat, ștergare sau lavițe cusute de mână.

Casa de patrimoniu ar fi ajuns o ruină dacă medicul Albu nu ar fi salvat-o. Meșterii care au lucrat la renovare au fost aduși din Valea Doftanei pentru că ei știau cum ar trebui renovată o casă din zonal lor. Casa de poveste are in imediata vecinatate si un bordei. Podul a fost transformat în mansardă locuibilă.

Inaugurarea casei din satul Hârsa a fost făcută în prezența mai multor invitați, dar și a unui ansamblu folcloric.

Medicul Albu nu este singurul care a renovat o astfel de locuință. Din ce în ce mai multe persoane cumpără case vechi pe care le recondiționează fie pentru ele, fie pentru a le închiria turiștilor dornici de a se întoarce în timp.

Loading...