Tăriceanu, despre plângerea penală a lui Orban: O rătăcire politică care depăşeste limitele normale

0
241

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, şi-a arătat, sâmbătă, susţinere pentru premierul Viorica Dăncilă şi a numit decizia lui Ludovic Orban de a depunere plângere penală drept o rătăcire politică.

„Credem că acest demers (al lui Ludovic Orban – n.r.) va fi catalogat ca o rătăcire politică. (…) Profit de ocazie să spun şi în calitate de preşedinte al ALDE şi al Senatului, că primul ministru al României se bucură de susţinerea şi de încrederea noastră la nivel politic şi instituţional”, a afirmat sâmbătă, la Timișoara, Tăriceanu.

Tăriceanu a continuat afirmând că rolul opoziţiei este de cenzor al puterii, iar Ludovic Orban a ajuns prea departe în acţiunile sale.

”Acţiunea pe care a întreprins-o domnul Orban depăşeşte graniţele luptei politice. În lupta politică, între majoritate şi opoziţie – sigur că întotdeauna e bine să existe dispute, controverse, Opoziţia trebuie să-şi joace rolul ei de a fi ca un fel de cenzor al ceea ce face Puterea, dar acţiunea domnului Orban, demersul la nivel penal depăşeşte limitele normale”, a spus președintele Senatului.

În opinia sa, gestul liderului PNL reprezintă „o încercare disperată a statului paralel (…) de a-şi menţine controlul asupra politicii din România”.

Ludovic Orban o acuză pe Dăncilă de înaltă trădare, prezentarea cu rea credinţă de informaţii preşedintelui României, uzurparea funcţiei şi divulgarea de informaţii secrete de stat.

Plângerea îl vizează şi pe preşedintele PSD, Liviu Dragnea, pentru divulgarea de informaţii secrete de stat.

Loading...