Sunca iti poate aduce bucurie, dar in acelasi timp iti poate provoca cancerul intetinal, conform Organizatiei de Sanatate a Lumii.
Iubitorilor de sunca, carnea voastra preferata iti poate provoca cancer . Acest lucru este confirmat si de un studiu facut de ziarul Guardian.

Publicitate:

La acel moment, Organizatia de Sanatate a Lumii (WHO) a declarat ca sunca, carnatii si alte carnuri procesate cauzeaza cancer , fiind clasate in aceasi categorie cangerina cu arsenic, azbest si tigari.

WHO a adus la cunostinta ca daca se consuma 50 grame de carne procesata pe zi – echivalentul a catorva felii de sunca sau un hotdog- va creste riscul de a te imbolnavi cu 18%.

WHO a luat aceasta decizie dupa revizuirea probelor a 22 de oameni de stiinta si 400 de studii din 10 tari diferite.
La baza acestei cercetari sta faptul ca aceasta carne procesata, cum ar fi , pastrama, salamul, anumiti carnati si hotdogs sunt facuti prin afumare, conservare , sarare sau adaugare de conservanti.

Publicitate:

‘Oamenii care consuma astfel de carne risca sa dezvolte mai repede cancerul intestinal decat cei care consuma cantitati mai mici’ scrie NHS.

Cancerul intestinal este cel de-al 2 lea cancer comun din Europa si pe locul 3 in lume. Datorita acestor stiri infricosatoare, vanzarea suncii a scazut peste noapte conform ziarului Guardian.

Cu toate acestea, la cativa ani dupa raportul initial, vanzarile au crescut in nou. Totusi, ziarul Guardian avertizeaza despre pericolul suncii ca este real, chiar daca industria suncii a incercat sa tina aceasta departe de public, o tendinta care continua si in ziua de azi.

Publicitate:
Loading...