Robert Wadlow – povestea tragica a celui mai inalt om din lume

0
518

Robert Wadlow a fost cel mai inalt om din istorie si chiar daca viata sa s-a terminat brusc, a fost plina de evenimente placute demne de un domn gigant.Pe 22 Februarie 1918, Addie Wadlow a dat nastere unui baietel normal, care cantarea 3,6 kg. In primul an de viata s-a dezvoltat normal, apoi a inceput sa se dezvolte din ce in ce mai repede. La un an avea avea sa cantareasca 28 de kg, la 8 ani avea 1,80 si 77 de kg, iar la 13 ani era cel mai inalt baiat din lume avand peste 2 metri.

Doctorii l-au diagnosticat pe tanarul Robert cu o hiperactivitate a glandei pituitar , ceea ce a cauzat cresterea rapida a lui. In ciuda marimii sale, familia a incercat sa-i faca viata cat mai usoara . In scoala generala i s-a construit o banca pe marimea lui, a participat la toate activitatile, fiind un elev constiincios.

In 1936 a fost contactat de fratii Ringling care l-au convins sa apara in spectacolele lor, atragand multe lume. In 1938, Compania Internationala de Incaltaminte i-a oferit un contract si astfel a inceput sa promoveze pantofi. Atunci cand nu calatorea, sa faca reclame la pantofi sau sa participe la spectacole, Robert Wadlow s-a bucurat de o viata linistita.

Prin felul sau de a fi si-a dobandit porecla de ‘Gentilul Gigant’. In ultima perioada a vietii a avut nevoie de carje pentru a se deplasa, deoarece picioarele sale simteau o presiune mare datorita greutatii corpului.

In 1940, datorita unei basici care s-a infectat , doctorii au fost nevoiti sa-i faca o operatie minora si o transfuzie de sange. Din nefericire, inaltimea si probleme provocate de aceasta i-au slabit sistemul imunitar, astfel incat pe 15 iulie 1940, Robert Wadlow a murit in somn.Trupul sau a fost asezat intr-un sicriu de otel care masura 3 metri lungime si a fost carat de 12 oameni, asistati de inca 8.
Cu 18 zile inainte de a deceda la varsta de 22 de ani, acesta avea o inaltime de 2,72 de metri si cantarea 99 de kg.
Robert Wadlow a fost cea mai inalta persoana din istorie, care in ciuda inaltimii sale a stiut sa se faca iubit, admirat si respectat de toti cei care l-au cunoscut.

Loading...