Prof. dr. Pavel Chirilă: „Nu hrăni cancerul!” GREŞELI GRAVE de alimentație care te îmbolnăvesc

0
169

Medicul Pavel Chirilă este unul dintre promotorii alimentaţiei sănătoase şi, în fiecare zi, îi trec pragul oameni cu probleme grave de sănătate pentru a-i cere sfatul.

În cartea sa „Nu hrani cancerul! Alimentatia este aliatul tau impotriva cancerului”, medicul atrage atentia ca factorii alimentari declansatori de cancer sunt in special zaharul alb, sarurile nitrice din compozitia preparatelor din carne (mezeluri) sau sub forma de azotati, folositi in agricultura europeana.

In stomacul omului o parte din aceste saruri se transforma, in combinatie cu acidul clorhidric, intr-o substanta numita dimetil-nitrozamil, 100% cancerigen. Daca dimetil-nitrozamina este administrata unui sobolan, in 14 zile declanseaza cu certitudine cancerul, efectuandu-se diverse experiente pe animalul bolnav.

Iata cateva realitati adunate de la profesorul Pavel Chirila, care si-a consacrat cu adevarat existenta ajutorarii bolnavului de cancer. „Zilnic, aproximativ cinci pacienti cu cancer vin in cabinetul meu si imi cer terapii altele decat cele recomandate de oncolog.

Eu ii intreb ce sfaturi au primit de la medic legate de alimentatie. Si, invariabil, aproape 99% dintre acesti pacienti imi spun ca au fost sfatuiti sa manance orice, dar mai ales fripturi in sange, adica o alimentatie hipercalorica, desi aceasta favorizeaza cancerul’, spune profesorul Chirila.

Or acest volum, pentru elaborarea caruia au fost consultate tratate celebre elaborate de reputati specialisti din Germania, SUA, Canada, Italia, concluzioneaza ca „bolnavul de cancer trebuie sa aiba o alimentatie saraca in proteine de origine animala’.

”Sute și mii de studii făcute în lume au identificat alimentele cu potențial oncogen care, dacă sunt folosite în cantități mari, pot favoriza instalarea unui cancer. De exemplu, abuzul de proteină de origine animală poate favoriza apariția cancerului.

Mai ales atunci când carnea mai este și de proastă calitate, cu hormoni, cu animalul hrănit cu organisme modificate genetic, riscul crește. Nu mai vor­besc de categoria numită me­ze­luri, salamuri, care conțin o substanță numită nitrozamină, dovedită a fi cancerigenă.

Aceasta este printre puținele substanțe oncogene cunoscute în lume pe care laboratoarele de cercetare oncogene o folosesc de câteva decenii pentru cercetare. Dacă dai această substanță în doză mai mare unui animal de experiențe astăzi, cu precizie a 14-a zi acesta are cancer la ficat.

Despre proteina de origine animală toate tratatele de oncologie serioase spun că favorizează instalarea unui cancer. Aceeași poveste este cu zahărul,” a explicat dr. Chirilă.

Loading...