Premierul Viorica Dăncilă anunță OUG. Ce pedepse crunte vor primi criminalii și violatorii de acum înainte

0
226

Viorica Dăncilă a anunțat o nouă ordonanță de urgență care prevede închisoare pe viață pentru criminali, după evenimentele îngrozitoare petrecute la Caracal și Săpoca. Premierul consideră că ar trebui înăsprite pedepsele pentru criminali și violatori, așa că guvernul va emite această ordonanță până la finalul lunii august.

Viorica Dăncilă anunța OUG: Închisoare pe viață pentru criminali
Anunțul premierului Viorca Dăncilă a fost făcut dumincă seară în emisiunea „Subiectiv” de la Antena 3: „Am spus că nu mai intervin în justiție și nu mai vreau să dau prin OUG decizii care țin de justiție, dar cred că e reparație morală să avem închisoare pe viață pentru crime și pedepse aspre pentru violatori. Am spus că voi face și voi face”, a anunțat Dăncilă.

Măsurile pentru această OUG vor fi luate în ultima săptămână din luna în curs, a spus Viorica Dăncilă. Premierul spune că scopul acestei noi ordonanțe este de a remedia anumite greșeli care s-au făcut până în acest moment, care au dus la disfuncționalități în mai multe instituții, printre care a enumerat STS, care se ocupa de Serviciul 112. Dăncilă este hotărâtă să instituie pedeapsa cu închisoare pe viață , deși în trecut a precizat că nu mai vrea să dea OUG pentru decizii care țin de justiție.

„Am spus că vin cu OUG care să reglementeze anumite lucruri care au condus la o întârziere sau funcționare nu tocmai bună a unor intervenții. Mă refer a 112, în cadrul unui grup de lucru avem 14 măsuri, oug pregătite, măsuri din partea ministerului de Interne și a ministerului Justiției. Le vom adopta în ședință de Guvern, urmând ca Parlamentul să ia act”, a menționat premierul.

Loading...