O noua teorie : copiii indigo

0
667

Doctorii spun ca ei au ADHD, dar Nancy Tappe crede ca ei au ceva mult mai special . Parapsihologul Nancy Tappe a putut vedea mereu aura oamenilor, dar culorile care ii inconjoara ii transmit ei care este scopul acestor oameni pe pamant.
La sfarsitul anilor 70 , a observat ca aceasta ‘culoare vibrationala’ pe care nu o vazuse vreodata, aceasta umbra indigo care apare numai in jurul unor copii.

Cultura pop mereu a imbratisat idea unui grup secret de copii cu puteri supranaturale, si poate ca acesti copii nu pot ridica masini cu puterea mintii, ei formeaza un cult, un salt in evolutia omenirii.

Conform lui Tappe , acesti copii indigo sunt extraordinari de talentati, cu un IQ aproape de genialitate, inteleg adevaruri pe care adultii nu pot,sunt capabili sa ia decizii intelepte si stiu ca au o menire cruciala: sa schimbe lumea.
Totusi psihologii si doctorii cred ca acesti copii care manifesta astfel de tulburari au nevoie de tratament.
Tappe avertizează că respectul în fața copiilor indigo trebuie câștigat și că ei nu trebuie reduși la tăcere; sfat în cotradicție cu cele mai multe ghiduri parentale. Scepticii avertizează că, lăsând acești copii să facă ce vor, fără nicio disciplină(sau retrăgându-i de la școală,așa cum fac unii părinți de copii indigo în încercarea de a nu restrânge abilitățile copiilor lor) ar putea, într-un final, mai mult să-i împiedice decât să-i ajute pe copii: negându-le structura sau tratamentul de care au nevoie, le va inhiba puterea de a învăța și dezvoltarea socială.

Tappe face aceste uimitoare pretenții că toți copiii pe care i-a întâlnit, care uciseseră alt copil sau părinte, sunt copii indigo: deoarece sunt ‘’neînfricați și sunt conștienți de sine’’, este doar un mecanism de supraviețuire pentru ei. În timp ce acest element al poveștii pare mai mult SF decât știință, servește ca avertisment la ce ar putea face o copilărie și păguboasă nestăpânită, creând un adult care este total convins că are dreptate.

Unii psihiatrii ca Dr. Bessel van der Kolk, au sugerat că creștere bruscă a popularității credințelor Noii Epoci este de fapt un răspuns la supra medicația copiilor. Prescriind unui copil metamfetamină slabă pentru ADHD nu îi va rezolva problemele de bază; precum și dându-i liber arbitru deplin(libertate deplină zic că ar merge mai bine) acelui copil, nu ne adresăm problemelor comportamentale.
Frustrarea că pur și simplu li se spune să-și trateze copiii neastâmpărați, împinge unii părinți să caute răspunsuri în pseudo-știința Noii Epoci. Chiar dacă aceasta conduce lumea către o conștientizare sau nu, trebuie ținut minte că acești copii indigo sunt, totuși, copii de care trebuie avut grijă.

Loading...