Nu mai arunca cafeaua care iti ramane in cana! Afla ce poti face cu ea

0
185

Iti ramane mereu cafea in cana dimineata pentru ca nu mai apuci sa o bei? Nu o mai arunca. Invata sa o refolosesti in difertie moduri.

Buna pentru plante

Pune in ghiveciul plantelor, la cateva saptamani, cativa stropi de cafea.

Mai mult gust

Cativa stropi de cafea potentiaza gustul ardeilor iuti.

Reda luciul mobilei

Cafeaua ramasa nebauta se fierbe pana cand se reduce la jumatate si apoi se sterge cu o carpa inmuiata in lichidul rezultat mobila pentru a-i conferi luciu si a estompa eventualele zgarieturi.

Cafeaua in negresa

Poti adauga cafea in compozitia negreselor pentru un plus de savoare si pentru a le face mai dietetice (cafeaua e un subtituent perfect pentru lapte)

Pentru par

Doar pentru bruneti: clatiti-va parul dupa spalare cu zeama de cafea pentru a-i conferi stralucire si un miros aparte.

Bauturi delicoase

Daca vreti sa mai beti cafeaua ramasa dar nu va place gustul cafelei reincalzite adaugati in ea cacao sau praf de ciocolata calda si veti obtine o bautura delicioasa si energizanta

Dulciuri

Pastrati cafeaua nebauta in congelator si cand aveti pofta de ceva inedit puteti face cu ea fursecuri sau jeleu.

Curata gratarul

Lasa la inmuiat cateva ore gratarul murdar in cafea si vei fi surprins de cat de usor se va curata.

Schimba culoarea hartiei

Potii obtine un efect invechit al unei coli de hartie daca o inmoi in cafea si apoi o usuci.

Scoate mirosul neplacut din frigider

Nu mai cumpăra bicarbonat de sodiu pentru a deodoriza frigiderul şi foloseşte în schimb un recipient plin cu zaţ de cafea.

Pentru rezultate şi mai bune, lasă zaţul să se usuce peste noapte pe o hârtie de copt. Apoi se lasă într-o ceaşcă sau într-un recipient deschis de depozitare a alimentelor pentru a îndepărta într-un mod cat mai eficient mirosurilor neplăcute din frigider.

Lasa pielea sa se bucure de ceva special

Atât cafeaua, cât şi ceaiul, au numeroase proprietăţi benefice care calmează pielea iritată şi luminează tenul mat şi obosit, specific perioadei de iarnă.

Pentru un efect instant, combină zaţul de cafea cu miere de albine sau cu avocado pisat, iar apoi, aplică crema obţinută pe faţă, cu ajutorul unor mişcări circulare lente.Zaţul va acţiona ca un exfoliant blând, îndepărtând celulele de piele moarte, în timp ce cafeina energizează pielea obosită.

Iar în cazul unor ochi obosiţi şi cu cearcăne, răceşte la frigider două pliculeţe de ceai folosite şi aşează-le peste ochi, relaxându-te timp de zece minute. Îndepărtează pliculeţele de ceai şi vei observa că ochii tăi sunt mai luminoşi şi mai întineriţi, fără a folosi produse de înfrumuseţare pline de substanţe chimice.

Loading...