NASA a trimis pe orbită lichid seminal pentru a afla dacă sunt posibili copiii în spațiu

0
719

Oamenii de știință speră ca probele vor arăta dacă forța gravitațională afectează sau nu motilitatea spermei- într-un final decizând dacă reproducția poate avea loc în spațiu sau nu.

NASA se întoarce la bază cu cea mai nouă misiune spațială- aceea de sănătate de bază.
În cel mai nou efort, cunoscut ca Micro-11, oamenii de știință de la NASA speră să afle ce se întâmplă când se încearcă reproducerea în spațiu. Așa că, au încărcat cu grijă probe de spermă înghețată de taur și om pe nava de transport SpaceX Dragon și le-au trimis pe stația spațială internațională(SSI).

Scopul primei părți a experimentului va fi să vadă ce se întâmplă cu sperma în situație de gravitație zero sau microgravitație. Pentru ca fertilizarea unui ovul să fie cu succes, sperma trece prin două reacții.

Prima, cunocută ca fosforilare, este ceea ce face ca cozile spermatozoizilor să se miște și să împingă sperma către înainte. În a doua reacție, sperma crește viteza, și își transformă membrana într-o consistenșă fluidă pentru a fuziona cu ovulul.
Anterior, experimentele de fertilizare făcute pe sperma ariciului de mare și de taur, au sugerat că microgravitația afectează ambele reacții. Prima are loc mai repede în timp ce a doua încetinește sau nu are loc deloc.

Sperma umană, totuși, diferă ca formă și mișcare, așa că cercetătorii sunt nerăbdători să vadă dacă gravitația o afectează diferit.
Odată ce nava de transport SpaceX Dragon ajunge pe SSI, cercetătorii vor dezgheța sperma și vor adăuga amesticuri chimice ce declanșează activarea spermei, în așa fel încât să se miște și să se pregătească pentru fuziune ca și cum un ovul ar fi prezent.
Pe lângă observațiile cercetătorilor, se vor face filmări care vor aăta exact cum sperma se mișcă în mediile microgravitaționale. După ce filmările vor fi înregistrate, mostrele vor fi prezervate și vor fi trimise înapoi pe Terra, unde vor fi analizate. Analiștii vor arăta dacă sperma a completat sau nu toți pașii necesari pentru a permite fertilizarea, și va ajuta să evidențieze diferențele dintre mostrele de pe pământ și cele din spațiu.

Loading...