Muntele Curcubeu din Peru- pe care nimeni nu l-a mai vazut pana in 2013

0
1761

Desi muntele si sedimentele care il formeaza acel curcubeu sunt vechi, muntele curcubeu a fost descoperit abia acum 5 ani.
Adanc in inima muntilor din Peru, se intinde o regiuni de munti cum nu s-a mai vazut vreodata.Aici natura isi arata splendoarea, demonstrand unicitate si spectaculosul.Captusit cu straturi din cele mai frumoase formatiuni care apar in mod natural intr-o varietate de culori, incluzand albastru, rosu, ocru si turcoaz, Muntele Curcubeu a devenit una din cele mai mari atractii turistice, in special pentru cei carora le place sa se catere.

Datorită locației montane, ca parte a unui lanț vulcanic care se deplasează de-a lungul marginilor plăcilor tectonice din America de Sud și Nazca, este bogat în minerale rare.Mineralele sunt cele care cauzeaza coloratia muntelui.Fiecare dintre culorile de pe munte provine dintr-un mineral diferit. Straturile roșii indică rugina de oxid de fier, în timp ce portocaliu și galben sugerează sulfura de fier. Turcoazul provine de la clorit, care, desi deseori transforma nuante de verde, interactioneaza cu galbenul pentru a forma un albastru turcoaz albastru.

În ciuda istoriei sale antice, este incredibil că muntele a fost descoperit abia acum cinci ani.
Potrivit localnicilor, zona era acoperită în întregime de zăpadă. Numai recent s-a topit zăpada și a dezvăluit curcubeul dedesubt.
„Am intrebat bătrânii care locuiesc în Pitumarca și au spus că muntele era sub zăpadă”, zice Santos Machacca, ghid turistic montan. „Încălzirea globală a provocat topirea gheții și a ieșit din ea un munte plin de culoare.”De atunci, turismul a fost în plină expansiune, aducând un flux de numerar în regiune și oferindu peranțe pentru viitor multor oameni care locuiesc acolo.

Din moment ce turismul a crescut, aproximativ 500 de localnici au început să lucreze ca ghizi. Ei au închiriat cai turiștilor pentru a se plimba pe munte, precum și excursii în grupuri de conducere pentru a le oferi vizitatorilor un pic de cultură locală. Pe măsură ce muntele a fost dezvăluit recent, chiar și excursionistii experimentați au câteodată probleme în localizarea acestuia. În plus, terenul care duce la munte este dificil de navigat și fără ghid este greu să faci un pas greșit. În plus, accesul la munte din orașul Cusco din apropiere, unde locuiesc majoritatea turiștilor, poate fi dificil fără ajutor.

Deși afluxul de vizitatori a inspirat o nouă viață în comunitate, industria în plină expansiune vine la un preț. Impactul comerțului cu turismul devine din ce în ce mai evident pe fața muntelui, chiar și în câțiva ani, de când turiștii au început să urce. Un traseu lung de 2,5 mile a fost puternic erodat de către excursioniști și peria delicată și faună trailside arată dovezi ale oamenilor care se ciocnesc prin ea în căutarea lor de a ajunge la curcubeu.

Cu toate că ei se bucură de industria pe care o oferă Rainbow Mountain, ghizii nu fac fata numarului mare de turiști (aproximativ 1.000 pe zi) care vin prin regiune. Acești ghizi vorbitoride limbă spaniolă nu vorbesc limba turiștilor (indiferent care ar fi acestea) și majoritatea turiștilor nu vorbesc limba spaniolă. De asemenea, majoritatea ghidurilor nu sunt instruiți în mod formal în lucruri precum primul ajutor și alte abilități fundamentale de supraviețuire.

Trasee speciale sunt construite pentru a ajuta peisajul să fie cât se poate de natural și neatins.
Ei spun că oamenii merg la Rainbow Mountain să respire, să se vindece și să se conecteze cu legenda spiritului montan care urmărește Andesul peruvian.

Loading...