In Greewich nu gasesti nimic sub 30 de dolari cu toate astea o femeie plateste chiria unui apartament cu doar 28 de dolari pe luna

0
613

Patricia O’Grady si-a petrecut 63 de ani traind intr-un apartament cu 2 camere platind mult mai putin decat pretul unul Metro Card pe saptamana. In New York, in afara de pizza, si asta depinde de unde o cumperi, nu gasesti nimic sub 30 de dolari.Conform lui Curbed,chiria minima este undeva intre 3000 si 4000 de dolari pe luna pentru un apartament cu un dormitor, depinzand si de zona. Cum a reusit actrita Patricia O’Grady sa plateasca o chirie asa de mica? Raspunsul: longevitate si o prietenie stransa cu proprietarul.

O’Grady s-a mutat in 1955 cu inca 3 prietene. Chiar si pentru acea perioada chiria era foarte mica,fiecare contribuind cu 4 dolari, adica platind 16 dolari pe luna.In schimb ele au fost de acord ca pentru o chirie asa de mica sa spele holurile si sa mentina curatenia in bloc. Mai tarziu, cele 3 prietene s-au mutat, dar O’GRady a continuat sa locuiasca acolo si platind la fel de mica chiria, dar singura.

In 2002, O’Grady a fost cat pe ce sa piarda intelegerea. Cand cladirea a fost preluata de un nou proprietar, Adam Pomerantz, acesta a fost socat sa auda ca un chirias platea cu mult sub pretul pietii, mai ales ca aceasta era intre 5000 si 7000 de dolari pe luna. Pomerantz a angajat un avocat pentru a afla daca aranjamentul era legal .Avocatul l-a sfatuit ca totul era legal si nici nu putea mari chiria. In cei 47 de ani de cand se mutase acolo, chiria ii crescuse numai cu 10 dolari si 50 de centi.Cel mai mult ce a putut adauga pretului a fost 1.98 dolari.Astfel, O’Grady a ajuns sa plateasca in 2002 doar 28,43 dolari pe luna. In cele din urma, Pomerantz a realizat ca era o intelegere buna, si desi ar fi putut sa creasca chiria cu cate putin in fiecare luna, nu a facut-o.In schimb, au devenit prieteni foarte buni.

Pomerantz spunea: Era o femeie draguta, era si clienta magazinului meu.Una peste alta, era o chiriasa foarte buna.’
Apartamnetul unde locuia O’Grady nu avea dus sau cada. In fiecare zi ea se ducea la YMCA pentru a face dus. In cei 63 de ani cat a locuit acolo nu a avut apa sau caldura si nici nu l-a lasat pe Pomerantz sa faca vreo imbunatatire deoarece considera ca nu merita nimic pentru ca platea o chirie foarte mica.Acesta a instalat o unitate de caldura in valoare de 12 mii de dolari, dar pe care O’Grady nu l-a folosit niciodata.

O’Grady a murit la varsta de 84 de ani, dupa ce a fost lovita de o masina in apropierea casei sale.
Nici in acest moment proprietarilor nu le vine sa creada ca cineva a putut plati o chirie asa de mica timp de atatia ani, zice Gary Nurenberg.

Loading...