In câteva ore, una din cele mai cunoscute persoane din Franţa! Imigrantul ilegal din Mali care a salvat un copil, la Paris, va primi cetățenia franceză

0
9926

Mamoudou Gassama, un tânăr de 22 de ani din Mali, care locuiește ilegal în Franţa de câteva luni, a devenit, în câteva ore, una din cele mai cunoscute persoane din Franţa, după ce înregistrarea cu momentul în care îl salvează pe copil a avut peste două milioane de vizualizări pe internet.

Lăsat singur acasă de părinți, băiețelul a ieșit pe balcon, s-a cățărat probabil pe balustradă și a ajuns să atârne în gol, la etajul al patrulea al blocului. Dintre martori s-a desprins un tânăr – Mamoudou Gassama – care n-a ezitat să escaladeze fațada cu mâinile goale și l-a recuperat pe băiețelul care risca să cadă în orice clipă.

„Am văzut multă lume care striga, maşinile claxonau. Atunci am trecut strada şi am alergat să văd cum pot să-l salvez. Am reuşit să mă prind de balcon şi m-am căţărat, uite aşa… Am făcut asta pentru că e un copil. Îmi plac mult copiii. Nu m-am gândit la etaje. Nu m-am gândit la riscuri. Şi, mulţumesc lui Dumnezeu, l-am putut salva”, a spus Mamoudou Gassama, eroul din Paris.

Mamoudou Gassama a fost felicitat personal de către președintele Emmanuel Macron, care l-a primit la Palatul Elysee luni dimineață. După întâlnirea cu noul erou național al Franței, președintele a anunțat că acesta nu trebuie să-și mai facă griji legate de statutul, pentru că va primi cetățenie.

Mamoudou Gassama va fi angajat la Brigada de Pompieri și, de asemenea, a primit și medalia de onoare din partea președintelui Franței.

Sesizate pentru neglijență parentală, autoritățile au preluat temporar custodia copilului

Loading...