Existenta liniilor ley. O lume a supranaturalului si credintelor spirituale.

0
563

Teoria liniilor ley a aparut in 1921 si de atunci, dezbaterea este daca ele exista sau nu, si daca da, ce scop au ele.
In 1921, arheologul Alfred Watkins, a facut o descoperire. El a observat ca siturile antice, in puncte dferite din lume cad sub o anumita aliniere. El a denumit aceste linii “leys”, mai tarziu “liniile ley” si a deschis o lume a supranaturalului si credintelor spirituale.

Pentru cei care cred in liniile ley , conceptul este chiar simplu. Liniile ley sunt linii care se intrepatrund de-a lungul globului, la fel ca paralelele si meridianele si sunt punctate cu monumente si formatiuni naturale si au de-a lungul lor rauri cu energii supranaturale. De-a lungul acestor linii, in punctele unde se intersecteaza, sunt buzunare cu energie concentrata, care poate fi culeasa cu anumiti indivizi. Deci vedeti de ce sunt si sceptici.

Alfred Watkins a sustinut existenta liniilor ley , aratand ca multe monumente de pe glob par a fi conectate printr-o linie dreapta . De exemplu, intinzandu-se de la punctul cel mai sudic al Irlanei tocmai pana in Israel, este o linie dreapta ce leaga 7 forme de relief diferite ce poarta numele de Michael ‘ sau ceva asemanator. Cat despre componenta lor supranaturala, misterul liniilor ley se adanceste cand se arata ca ele se conecteaza. De-a lungul liniilor ley se afla Marile Piramide de la Giza, Chichen Itza si Stonehenge, toate minuni ale lumii care continua sa surprinda arheologii azi. Poate ca prezenta lor pe liniile ley, aproape de asa numitele buzunare de energie, ar putea explica inceputurile lor, toate sfidand legile arhitecturale ale vremii.

Cu toate ca, ocazional, liniile sunt precise geografic, liniile ley sunt contestate aproape de cand Watkins a facut observatia. Un cercetator, Paul Devereux, a pretins ca aceste concept este fals, si ca nu au cum sa existe si ca o referire la ele intr-o carte oculta este singurul mtiv pentru care supranaturalistii cred in ele.

Devereux sustine, de asemenea, ca liniile ley ar putea fi o suprapunere accidentala cu vestitele monumente. Liniile pe care Watkins le-a desenat pe harta pot fi cu usurinta explicate ca fiin alinieri norocoase. Jeff Belanger, autorul cartii “Intalniri Paranormale: O privire a probelor “ care pune in discutie semnificatia supranaturala a liniilor ley, este de acord. El a aratat ca, faptul ca termenul poate fi utilizat pentru a descrie o linie de orice lungime sau locatie ii reduce validitatea , si a sustinut ca nu este indeajuns de specific pentru a fi folosita.

Multa lume a trasat propiile linii ley pentru a demonstra cat de coincidale pot fi , conectand pe harti totul, de la pizzerii pana la cinematografe sau biserici.

Indiferent de validitatea lui, conceptul liniilor ley a captivat fanii supranaturalului si sf-ului multi ani. Ele apar adesea ca explicatii a evenimentelor fantastice din filmele sau povestile SF

Loading...