Dulceață de nuci verzi – cea mai bună dulceață pe care am făcut-o de când bucătaresc eu!

0
1336

Vă prezentăm cea mai simplă rețetă a unui deliciu fascinant – dulceață de nuci verzi. Obțineți o adevărată capodoperă culinară, care va umple zilele reci de iarnă cu un plus de gust și aromă. În Caucaz, această dulceață și-a păstrat până în prezent titlul de ”deliciu regal”. Dacă vă plac dulciurile, atunci acest desert este exact ceea de ce aveți nevoie. Savurată în cantități mici, dulceața de nuci verzi vă oferă un plus de vitamine pentru organism, fiind considerată și o bună sursă de serotonină și endorfină.

Ingrediente

-5-6 kg de nuci verzi

-1.5 l de apă

-2 kg de zahăr

Mod de preparare

1. Pregătiți ingredientele necesare. Dacă ați hotărât să culegeți nucile de sine stătător, copacul trebuie să fie cât mai departe de șosea.

2. Spălați bine nucile și curațați-le coaja cu un cuțit bine ascuțit. Folosiți o pereche de mănuși.

3. Înmuiați nucile curățate în apă rece pentru 4 ore. Schimbați apa și lăsați nucile înmuiate pentru încă 4 ore.

4. Într-o cratiță mai adâncă, amestecați zahărul cu apa. Fierbeți un sirop simplu.

5. Când zahărul se va dizolva, adăugați în cratiță nucile. Amestecați și lăsați să fiarbă. Fierbeți dulceața timp de cel puțin 4 ore, la foc mic (mocnit).

6. Luați cratița de pe foc. Sterilizați borcanele de dimensiunea dorită (o.5 l sau 1 l) deasupra aburilor fierbinți.

7. Turnați dulceața în borcanele sterilizate și închideți-le cu capace etanș.

8. Păstrați dulceața la un loc rece, ferit de razele solare.

Loading...