Dăncilă i-a dat replica lui Iohannis: ”Poate să spună, este opinia dumnealui, dar eu vă spun realitatea. În mod sigur există salarii pentru pensii și salarii”

0
4910

Premierul şi şeful Senatului au declarat miercuri că nu vor fi suspendate contribuţiile pentru Pilonul II de pensii, aşa cum scria într-un document oficial al Guvernului.

“Uitaţi de Pilonul II”, a spus Viorica Dăncilă. În acelaşi timp, Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici a ezitat când jurnaliştii i-au cerut asigurări că nu vor fi introduse contribuţii suplimentare pentru angajatori, spunând că aşteaptă o analiză a Ministerului Muncii. Iar la întrebarea preşedintelui Iohannis, de marți seară, dacă sunt bani pentru plata lefurilor şi pensiilor, până la finalul anului, premierul Dăncilă a răspuns: “există salarii pentru pensii şi salarii”.

Modificările la Pilonul II, apărute pe site-ul Ministerului pentru Relaţia cu Parlamentul şi care nu au fost retrase nici acum, au fost puse pe seama unei erori de către premier.

Viorica Dăncilă, premier: “Nu, uitaţi de Pilonul II. Deci, nu mai răspund la acest lucru. A fost o propunere a Comisiei de Prognoză, neagreată de Guvern şi nu pot să vorbesc despre ceva care nu am agreat, nici nu m-am uitat pe propunerea respectivă.”

Cu toate acestea, şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, care susţine că Pilonul II nu trebuie desfiinţat sau suspendat, s-a dus la Guvern. După două ore de discuţii cu Liviu Dragnea şi cu Viorica Dăncilă, Tăriceanu a anunţat:

“Nu se desfiinţează Pilonul II. Nu poate fi vorba de aşa ceva. Nu se stopează nici contribuţiile, aşa cum a apărut ştirea din motive care înţeleg că ţin de greşeala Comisiei de Prognoză.”

La rândul său, Ministrul de Finanţe nu a mai fost atât de vehement.

Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor: “Nu se supendă nimic, nu se naţionalizează, toate rămân astăzi cum sunt şi poate gândim un sistem mai bun.”

Preşedintele Iohannis a transmis public, marți seară, două întrebări Guvernului

Klaus Iohannis: “Ce faceţi cu Pilonul II. Mai aveţi bani de salarii şi de pensii până la finalul anului?”

Răspunsul premierului a venit, cu tot cu o eroare de exprimare.

Viorica Dăncilă, premier: ”În mod sigur, există salarii pentru pensii şi salarii, chiar aş vrea să nu creăm îngrijorări în rândul pensionarilor că nu putem să le dăm pensia sau în rândul salariaţilor.”

Loading...