Crime oribile azi noapte la spital din România! Patru pacienți, uciși, alți trei, în comă. Informații care vă pot afecta emoțional

0
205

Crime oribile au avut loc azi noapte la spitalul de Neuropsihiatrie şi Măsuri pentru Siguranţă Săpoca din judeţul Buzău. Un pacient a omorât nu mai puțin de patru oameni internați în unitatea medicală şi a rănit alte nouă persoane cu un stativ de perfuzie. Bărbatul i-a atacat mai întâi pe colegii de cameră, apoi a intrat în salonul femeilor și a început și acolo să lovească pacienții. În total, 13 oameni i-au căzut victime în urma unui episod de psihoză. Din păcate, trei dintre pacienți au decedat pe loc, o altă femeie încetând din viață puțin mai târziu, în ciuda eforturilor depuse de medici.

Unul dintre răniţii în atacul de la Spitalul de Neuropsihiatrie Săpoca, aflat în comă, a fost transferat cu elicopterul SMURD la Spitalul Floreasca din Bucureşti. Cel de-al doilea rănit aflat în comă urmează să fie transferat şi el în cel mai scurt timp posibil.

Medicul Adrian Zoican de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Buzău a declarat că victimele au fost agresionate cu un corp contondent, având leziuni la nivelul extremităţii cefalice.

”Duminică dimineaţă, au fost aduşi la SJU Buzău, zece pacienţi dintre care trei în comă. Unul dintre pacienţi a fost declarat decedat în urma manevrelor de resusictare care nu au dat rezultat. Victimele prezintă agresiuni la nivelul extremităţii cefalice. Unii dintre ei sunt în stare gravă. În afara celor în comă, restul prezintă leziuni la nivelul calotei craniene şi a feţei. Majoritatea vor ajunge la Bucureşti pentru că e nevoie de Neurochirugie. Primul a plecat cu elicopterul la Floreasca, mai avem aviz de transfer de la spitalele Pantelimon şi Bagdasar”, a declarat Zoican.

Crime oribile azi noapte la spitalul Săpoca
Aceasta a fost declarată decedată, după ce doctorii au resuscitat-o zeci de minute. Femeia avea traumatisme severe la cap. De remarcat că toate victimele sufereau de probleme psihice, în general demenţă, ceea ce le-a împiedicat practic să reacţioneze în momentul atacului. Agresiunea a avut loc undeva în timpul nopții, mai exact între orele 3:00 și 4:00 dimineața. Deocamdată nu este foarte clar unde se afla în acel moment personalul medical.

Astfel, potrivit comisarului- şef Laurenţiu Pantazi, şeful IPJ Buzău, unul dintre pacienţi a intrat cu un stativ de perfuzii în două dintre saloane şi a atacat pacienţii. După producerea faptei, a încercat să fugă, dar a fost imobilizat de un poliţist, aflat în unitatea medicală pentru internarea unui alt pacient. Atacatorul se află acum în custodia poliției, iar perimetrul din jurul Spitalului de Neuropsihiatrie de la Săpoca a fost izolat.

Patru pacienți, uciși, alți trei, în comă, după ce au fost loviți cu un stativ de perfuzii
De altfel, întreaga zonă este înțesată în acest moment de polițiști și procurori de la Parchetul de pe Tribunalul Buzău, care au preluat ancheta. Agresorul are 38 de ani şi este din comuna Săgeata, judeţul Buzău, fiind fără ocupaţie. Trebuie specificat că acesta a fost internat voluntar cu sevraj etilic în cursul zilei de joi. Din primele informații reiese că bărbatul a ajuns inițial la Spitalul Județean Buzău, iar de la UPU a fost adus la Săpoca, voluntar.

Medicii iau în calcul transferarea victimelor la spitale din Bucureşti, aceștia urmând a fi transportați cât mai repede posibil. Majoritatea răniţilor reprezintă persoane de peste 60 de ani, una singură având sub această vârstă.

Loading...