China a fortat musulmani sa bea alcool si sa manance porc in ‘Taberele de reeducare’

0
789

Pe 15 mai 2018, Adrian Zenz a publicat un raport in colaborare cu proriile surse si surse din guvern , aratand ca oficialitatile au creat tabere de reeducare in care aproape un milion de musulmani au fost retinuti si supusi la tortura, spalare de creier si umilinta.
Zenz , de la Scoala Europeana de Cultura si Teologie din Korntal, Germania, este o autoritate principala in ceea ce priveste represiunea din Xinjiang.

Oamenii retinuti in aceste tabere sunt din Uyghurs, grupul predominant etnic din acea regiuni,kazaci si kârgâzi.
Dupa ce erau arestati si interogati, acestia erau oblgaţi să invete propagande despre comunism
,sa aduca multumiri presedintelui cantand “Long live Xi Jinping”.Conform relatărilor, erau obligaţi să inveţe imnul naţional si cântece comuniste.

Dacă nu respectau regulile erau incatuşaţi şi supuşi torturii pentru perioade foarte lungi.
In 2014 Partidul Comunist Chinez a anunţat un război impotriva terorii, dar de fapt in Xi Jiang, acesta s+a transformat într-un război împotriva religiei şi a identităţii etnice şi culturale.

Guvernul Chinez in mod oficial a negat existenţa unor astfel de tabere, dar Zenz a reuşit să obţină informaţii de la 73 de oficii de achiziţii publice şi construcţii evaluate la peste 108 milioane de dolari de existenţa acestor tabere. În multe din aceste hârtii de achiziţie, oficialii au comandat funcţii de securitate care ar transforma site-urile în compuşi de închisoare sârmă ghimpată, uşi de securitate ranforsate, sisteme de supraveghere, turnuri de supraveghere, camere de gardă pentru poliţie si garduri. Toate acestea sunt datate in 2017.

Unul dintre rapoarte a venit de la Omir Bekali, un etnic kazac. Acesta lucra la o agenţie de turism si a fost arestat in martie 2017 in timp ce îşi vizita părinţii din satul Shanshan.A fost interogat timp de 4 zile, perioadă în care nu s+a permis să doarmă, apoi a fost reţinut în arestul polţiei timp de 7 luni înainte de a fi trimis in tabară şi reţinut timp de 20 de zile.
Kayrat Samarkand a trecut prin acelaşi proces ca şi Bekali. Acesta a povestit că în tabăra unde a fost trimis erau peste 5700 de oameni: aproape 200 erau consideraţi extremişti religioşi, alţii călătoriseră acolo pentru şcoală sau serviciu, alţii pentru simplu fapt că fuseseră vazuţi că se închinaseră la moschee. Acelaţi lucru a relatat si Bekali: intâlnise doctori, profesori, avocaţi in acea tabără.
RFA a citat un oficial chinez Nu poţi dezrădăcina toate buruienile ascunse printre culturile din câmp, unul câte unul,trebuie să dai cu chimicale ca să scapi de ele. Re-educarea acestor oameni e ca şi cum ai împrăştia chimicale peste culturi. De aceea este o reeducare generală, nu numai a câtorva oameni.

Populaţia din Xinjiang a Chinei are peste 21 de milioane de oameni, dintre care 11 milioane sunt identificaţi ca fiind musulmani.

Loading...