Cea mai puternică rachetă face istorie o dată cu lansarea ei cu succes

0
848

Istoria a fost făcută marți, când racheta Falcon Heavy SpaceX a fost lansata cu succes până la infinit și dincolo. Ei bine, acesta este o racheta cu 27 de motoare,care a costat 5 milioane de lire sterline, echivalentul a 18 avioane Boeing 747. Racheta va putea ridica o incarcatură de aproximativ 64 de tone pe orbită. Această încărcătură este de două ori mai mare decât Delta IV Heavy și va avea o treime din cost, conform SpaceX. Încărcătura rachetei Falcon Heavy este acum între un Tesla Roadster și un pilot intitulat „Starman”.

Elon Musk, CEO al SpaceX, a declarat că provocările întâmpinate în timpul construcţiei rachetei au dus ca şansele lansării să fie doar 50-50. Lansarea a avut loc la Centrul Spațial Kennedy din Florida. Dupa lansare, doua motoare laterale au aterizat cu succes la Cape Canaveral si al treilea a fost programat sa aterizeze pe un pad plutitor in Atlantic. SpaceX s-a angajat să re-utilizeze motoarele pentru a reduce costul de zbor spațial, deși această lansare a fost prima cand s-au folosit trei motoare.

Când a fost lansat a doua etapă a lui Falcon Heavy, aceasta a fost trimisă pe o orbită eliptică în jurul soarelui,pentru a ajunge până la Marte. Musk a afirmat că, deși este foarte puțin probabil ca racheta să lovească planeta roșie, există o șansă „foarte mică” să se prăbuşească pe planetă.

Falcon Heavy este programată în cursul acestui an să lanseze un satelit de comunicații pentru un operator de satelit din Arabia Saudită, Arabsat.In luna iunie, Heavy este, de asemenea, programată să lanseze o incărcătura pentru Forțele Aeriene din S.U.A. Această încărcătură de testare permite forțelor aeriene din S.U.A. să determine dacă Falcon Heavy este capabil să lanseze încărcături pentru securitate națională.

NASA este încurajată de unii experți să utilizeze rachete private, cum ar fi Falcon Heavy, în loc de o rachetă mai costisitoare și mai gigantică, cum ar fi „Sistemul de lansare spațială”, care este dezvoltat pentru viitoarele călătorii spre lună.

Loading...