Ce au în comun toți oamenii cu ochi albaștri, fără să își dea seama? Detaliul acesta te va pune pe gânduri

0
650

Oricât de greu ar părea de crezut se pare că toți oamenii cu ochi albaștri au un lucru în comun, indiferent de naționalitate sau vârstă!

Oamenii de știință au încercat să dezlege misterul ochilor albaștri și nu mică le-a fost surpriza să constate că pe toți îi leagă un lucru surprinzător și puțin…înfricoșător!

Genetica este cea care determină încă de la primele clipe ale vieții înălțimea, culoarea părului sau a ochilor și diferite alte trăsături. Totuși, care este misterul ochilor albaștri?

Un grup de cercetători a analizat îndelung problema și astfel s-a ajuns la concluzia că ochii albaștrii nu au existat dintotdeauna, ci au apărut undeva cum 6000-10.000 de ani, undeva prin Europa.

Au continuat cercetările și astfel au descoperit gena responsabilă de culoarea albastră a ochilor la un corp al unui om din Epoca de Piatră, undeva prin zona Spaniei. Se presupune că până atunci toți oamenii aveau ochi căprui și la el s-a produs mutația cu pricina.

Cercetătorii au mers mai departe și i-au făcut portretul. Așadar, toți cei cu ochi albaștri au un strămoș comun, omul de la care a pornit totul!

Loading...