Articulează un adevăr destul de dur! O fetiță a dezvăluit într-un filmuleț unul dintre cele mai bine păstrate secrete din lume

0
9920

Un filmuleț publicat în 2012 devine, de la an la an, din nou actual pe rețelele sociale. Motivul pentru care se întâmplă acest lucru e unul destul de simplu: copila din filmuleț dă voce unor întrebări foarte coerente și, la final, articulează un adevăr destul de dur.

În filmulețul de mai jos apare Victoria, o fetiță care vorbește despre sistemul economic din Canada. Raționamentul și întrebările pe care Victoria le adresează în filmuleț se pare că rezonează, însă, și cu internauții de alte naționalități.

„Te-ai întrebat vreodată de ce bancherii și sistemul bancar devin din ce în ce mai bogați si voi, restul, nu? […] V-ați întrebat vreodată de ce economia noastră e de 14 trilioane, economia mondială e de 54 de trilioane, iar valoarea instrumentelor financiare derivate înainte de criză era de 500 (cinci sute!) de trilioane?”.

Acestea sunt doar câteva dintre lucrurile pe care Victoria le spune în filmulețul de mai jos.

Victoria își continuă speech-ul făcând o paralelă între sistemul bancar, politicile guvernamentale ineficiente și sumele uriașe care gravitează acolo. La final, copila spune, simplu și fără prea multe menajamente pentru audiență: „Sistemul bancar a fost creat să te transforme într-un sclav.”, o concluzie care pare să rezoneze nu numai cu canadienii, ci și cu restul lumii.

Loading...