Ai grijă ce și cum vorbești! Află ce influență are vorbirea asupra sănătății și bunăstării tale materiale!

0
585

Sănătatea și bunăstarea materială depinde în mare parte de felul în care tu vorbești.

Abilitatea de a vorbi cum trebuie și de a asculta este studiată în toate școlile de business. Chiar și în lumea criminală, pentru a avea influență într-o bandă, trebuie să fii capabil să îți controlezi limbajul. Acești oameni citează foarte realistic cuvintele lui Buddha, că poți ucide omul doar cu un cuvânt. Trei minute de furie pot șterge ani de prietenie. Cuvintele influențează puternic karma noastră.

Poți să lucrezi de ani de zile asupra dezvoltării tale spirituale, dar pierzi totul jignind pe cineva cu cuvântul și degradezi până la formele inferioare de viață. În civilizația vedică, fiecare om este învățat să fie foarte atent la felul în care vorbește. Până când omul nu a început să vorbească, este greu să îl cunoști. Poți să deosebești un prost de un înțelept atunci, când el începe a vorbi. Vorbirea are o energie foarte puternică.

Vorbirea este manifestarea puterii vitale

Vorbirea ne este dată, în primul rând, pentru a citi rugăciuni, pentru a discuta unele teme, care ne apropie de Dumnezeu. Putem discuta despre lucrurile practice, să comunicăm cu cei apropiați. Dar trebuie să avem grijă ce și când spunem. Vorbirea este manifestarea puterii vitale, este energia Universului. Cu cât mai pozitivă este această energie, cu atât mai sănătos, carismatic și armonios este omul.

Atunci când omul critică pe cineva, judecă, își expune pretențiile, înjură, atunci el pierde din această putere vitală, o irosește pe cuvinte urâte și neplăcute. Conform statisticilor, cele mai multe certuri încep din cauza că omul vorbește de rău pe altcineva. Cei mai de succes oameni sunt aceia, care vorbesc plăcut și își pot controla vorbirea. Oamenii care vorbesc nepoliticos și dur, ocupă ultimele locuri în toate ierarhiile. Atrage atenția la țările din lume. Țările cu o cultură înaltă a vorbirii, cum ar fi Germania sau Japonia sunt mai dezvoltate și de succes.

Karma este influențată de vorbirea noastră

Este important să reții, că dacă critici pe cineva, atunci atragi asupra ta karma negativă și calitățile rele ale acelui om. Deasemenea, atragi asupra ta și calitățile bune ale omului pe care îl lauzi și îl vorbești de bine. Iată de ce, vedicii ne îndeamnă să vorbim despre Dumnezeu și despre sfinți și să îi slăvim. Este cea mai ușoară cale de a deveni mai buni, mai împăcați sufletește. Chiar și psihologii recomandă să te gândești și să vorbești mai mult despre oameni de succes, pentru a atrage succesul și bunăstarea în viața ta.

Ar trebui să învățăm să nu criticăm pe nimeni. Cei ce ne vorbesc de rău, ne dăruiesc karma lor bună și atrag karma noastră negativă. În epopeea ,,Mahabharata” se spune, că dacă ți-ai pus în plan să realizezi ceva, nu spune nimănui despre asta. În momentul ce ai povestit cuiva despre planurile tale, șansa că totul va deveni realitate scade cu 80%, mai ales dacă te-ai împărtășit cu un om invidios și zgârcit. De ce oamenii care vorbesc mai puțin și mai gândit, obțin mai multe în viață? Ei nu pierd din energie. Dacă ai făcut o faptă bună, nu trebuie să te lauzi cu asta și să spui tuturor despre ea. Lăudăroșii nu ajung prea departe. ,,Să nu știe stânga ta, ce face dreapta!” (Evanghelie după Matei, 6:3)

Loading...