A aflat ca are cancer de col la 25 de ani. A spus tuturor ce greseala a facut ca sa nu o mai repete nimeni. ”Daca as fi facut asta mai devreme…”

0
325

O tânără în vârstă de 26 de ani își dorea cu ardoare să devină mamă. Însă visul ei a fost spulberat în momentul în care a aflat că suferă de cancer cervical și este nevoită să facă o histerectomie. Emily-Rae Rushmer a fost diagnosticată cu cancer cervical în urmă cu un an. Odată cu visul ei de a deveni mamă a dispărut și părul ei lung și blond.

Acum, tânăra duce o campanie de a reduce vârsta pentru testul cu froțiu de la 25 la 16 ani deoarece„totul ar fi putut fi evitat” dacă boala ar fi fost detectată la timp. „Am fost devastată când am aflat că nu voi putea avea copii dar acum mă gândesc că sunt foarte norocoasă. Histerectomia a însemnat să îmi iau adio de la toți viitorii mei copii”, a afirmat Emily din Marea Britanie pentru The Mirror. Emily-Rae Rushmer Deși era tânără și sănătoasă și nu avea aproape niciun simptom, Emily a spus că poate nu ar mai fi fost aici dacă cancerul nu ar fi fost depistat atunci.

A aflat diagnosticul de abia în ziua în care a mers la medic deoarece avea niște sângerări anormale. „Nu credeam că este ceva serios, mergeam oricum la medic și m-am gândit să menționez. I-am permis asistentei să îmi facă un test Papanicolau și în primele 10 minute ceva nu părea în regulă”, a povestit ea.

Emily-Rae Rushmer in hospital for tests in May 2019. A fit and healthy woman who was diagnosed with advanced cervical cancer at the age of 25 is fighting to lower the smear test age. See SWNS story SWCAcancer. Tragedy struck for Emily-Rae Rushmer whose dream of having children was ripped away from her when she had to undergo a full hysterectomy. The treatment, along with months of serious infections afterwards, meant she also had to say goodbye to her lengthy blonde locks due to stress-induced alopecia. Her hair is now a ‚Äústraggly ginger mess‚ÄE she said. Now 26, Emily is campaigning to lower the smear age test from 25 to 16 and said it „could have all been avoided.” ***EXCLUSIVE***

Emily-Rae Rushmer În urma acestui test, tânăra a fost transportată la spital unde i s-au făcut noi teste, iar trei zile mai târziu i se efectua o biopsie de col uterin. Emily era în continuare sigură că nu este nimic în neregulă până ce i s-a făcut cunoștință cu o asistentă ce le oferă suport persoanelor ce suferă de cancer.

„Atunci am știu că ceva nu este în regulă. Eram sănătoasă, mă simțeam puțin obosită dar m-am gândit că este din cauză că am o perioadă mai grea. Să fiu sinceră, probabil nu mi-aș fi făcut acel test și l-aș fi amânat până ceva ar fi mers prost sau aș fi auzit o poveste de groază. Aveam 25 de ani și niciun simptom. Nu așteptați să aveți simptome”, a precizat tânăra.

Când i s-au făcut analizele, tumora lui Emily avea 2.2 centimetri, iar după doar câteva zile, aceasta măsura deja 5.5 centimetri. Emily I s-a spus că cancerul este atât de avansat încât trebuie să i se scoată uterul. Pe 10 ianuarie i s-a făcut o histerectomie de urgență. „Privind înapoi știu că așa trebuia să se întâmple și sunt recunoscătoare că am făcut asta (n.r. histerectomie) deoarece probabil că nu aș mai fi fost aici. Nu voi avea copii, dar sunt copilul cuiva”, a explicat ea.

Loading...