17 Semne ale bolilor provocate de mucegai. Cum să descoperi dacă ești în pericol

0
961

Mucegaiul este o problemă foarte frecventă și, dacă este prezentă în casa ta, poate fi principalul motiv pentru multe probleme de sănătate. Pentru a o recunoaște, trebuie să cunoașteți principalii indicatori ai acesteia. Când descoperi boala mucegaiului, el / ea trebuie să trateze problema și să evite complicațiile mai grave. Din păcate, nu există un tratament convențional pentru mucegai. Simptomele sunt foarte asemănătoare cu semnele care indică alte afecțiuni și boli și, prin urmare, mucegaiul nu este ușor de diagnosticat.

Principalele simptome ale mucegaiului:
-dureri de cap
-oboseală și slăbiciune
-probleme de memorie și incapacitatea de a se concentra
-vedere neclară, ochi roșii, sensibilitate la lumină
-tuse, dificultăți de respirație, sinuzită, astm
-amețeală
-creștere constantă în greutate în ciuda efortului de a pierde în greutate
-crampe musculare și durere la nivelul articulațiilor
-senzație de amorțeală și amorțeală
-durere în abdomen, diaree, greață, modificări ale apetitului
-transpirații nocturne
-sete excesivă
-gust metalic în gură

Efectele nocive ale mucegaiului au fost studiate pentru mai mult de 30 de ani și s-a descoperit că mucegaiul este o combinație de ciuperci care se reproduc prin crearea de spori mici care germinează și zboară departe și cu ochiul liber nu le putem vedea. Se dezvoltă în zone umede, umede și calde, de exemplu, Nevada și Arizona, precum și zonele care nu au o ventilație proastă și zonele predispuse la inundații sau scurgerile de apă.

Alte locuri în care mucegaiul poate apărea este baie, cabină de duș, hârtie, covor, animale de companie, pantofi, cărți etc. Mucegaiul poate circula, de asemenea, în sistemul de aer, prin urmare, înlocuirea regulată a filtrelor HVAC ar trebui făcută la fiecare trei luni .
Clădirile care au fost deteriorate de apă încurajează formarea de contaminanți în aer și praf care formează un amestec toxic de substanțe chimice. De asemenea, conduce la formarea de ingrediente toxice cunoscute sub numele de micotoxine care rămân pe fragmente de mucegai eliberate în aer. Conform recentei revizuiri, sinusurile pot fi cauza bolii mucegaiului persistent.

Toxicitatea produsă mucegai este clasificată ca o boală biotoxină și este cunoscută sub numele de sindromul de răspuns inflamator cronic. Potrivit autorului Cum să supravieţuieşti mucegaiului: Viața în epoca clădirilor periculoase, R. Shoemaker, MD, această boală este inflamator cronic și acut ca urmare a expunerii la mediul interior al unei clădiri afectate de apă. El a adăugat, de asemenea, că aproape 24% din populația lumii este predispusă genetic la toxicitatea mucegaiului datorită unei gene a sistemului imunitar. Astfel, ei au un risc crescut de a se îmbolnăvi.

Bolile provocate de mucegai datorită clădirilor afectate de apă reprezintă o problemă serioasă de sănătate deoarece este o condiție a inflamației cronice datorată unei imunități slăbite, care nu se poate vindeca singură și dacă este lăsată netratată, poate provoca alte complicații. Deoarece boala este integrată în ADN, atunci când aceasta se activează, simptomele pot dura o perioadă mai lungă de timp.
Dacă un pacient îndeplinește următoarele criterii, acesta este diagnosticat cu CIRS:

-Anomalii documentate de testele VCS
-Predispoziția genetică asupra bolilor legate de biotoxine
-Istoric și simptome ale expunerii la biotoxine
-Biomarkere compatibile cu anomalii neuroimune, vasculare și endocrine specifice CIRS

Dacă suspectați expunerea la mucegai și dacă aveţi una dintre simptomele pe care le-am menționat mai devreme, ar trebui să faceți mai multe cercetări privind boala mucegaiului, trebuie să testați prezența mucegaiului în casa dvs., care se poate face cu un test ERMI sau puteți angaja un profesionist în domeniul mediului. În plus, ar trebui să eliminaţi teama că aveţi această boală cu ajutorul unui medic care este instruit în Protocolul Shoemaker.

Loading...